You are currently viewing Probiotika – Det mest oversete kosttilskud

Probiotika er efter min erfaring det vigtigste, og mest oversete kosttilskud. Ofte grundet prisen er lidt højere end ved andre tilskud fravælges de – Men hvis du blot kunne vælge 1-2 tilskud ville Probiotika uden tvivl være på listen. Herunder kan du læse lidt om, hvad du skal være obs på når du køber Probiotika. For om noget, så kan du blive snydt!

Probiotika

Døjer du med en af disse, ville jeg teste Probiotika:

  • Kronisk træthed
  • Vægttab
  • Depression
  • Hovedpine
  • Dårligt immunforsvar
  • Søvnproblemer
  • IBS (Irriteret tarm)
  • Ledsmerter
  • Indlæringsproblemer
  • Fødevarerallagier (Laktose, Gluten etc)
  • Uren hud
  • Kronisk inflammation

Der er 4 vigtige ting man skal være obs på

  1. Sikring at bakterie-floraen er levende ved indtagelse og ikke blot ved produktion. Det betyder intet om bakterierne er levende ved produktion, hvis de ikke er det når du indtager dem. Så kort sagt: Kvalitet.
  2. Det er helt afgørende hvor mange levende bakterier der er ved produktion, og indtagelse. Så kort sagt: Kvantitet.
  3. Type skal være listet på produktet. Hvis vi ikke ved hvad vi indtager, kan vi ikke sikre at det er det rigtige.
  4. Typen skal være undersøgt i litteraturen, og bevist være effektiv. Kort sagt: Typen skal være stærk nok og den korrekte til at give effekt

Det bedste produkt på marked er Super 8 Plus eller Advanced Adult. Et label herfra indeholder netop de opsatte krav (Kvalitet, Kvantitet, Type, Styrke): “42 milliarder på produktionstidspunktet* Lactobacillus acidophilus . . .13.950.000.000 Lactobacillus rhamnosus . . . .7.750.000.000 Lactobacillus rhamnosus . . …3.100.000.000 Lactobacillus plantarum . . . ..3.400.000.000 Bifidobacterium bifidum . . . ..2.520.000.000 Bifidobacterium longum . . . ..1.260.000.000 Lactobacillus salivarius . . . ……420.000.000 *På produktionstidspunktet indeholder en kapsel 42 milliarder levedygtige bakterier, som langsomt henover holdbarhedsperioden på 2 år reduceres fra 42 til 31 milliarder.”Skærmbillede 2015-02-25 kl. 06.35.11

Dette indlæg har 8 kommentarer

  1. Micky

    Virkelig et skarpt indlæg Casper. Flere af disse.

    1. cj@performancegym.dk

      Mange tak social-media-sensei!

  2. Jens

    Jeg anvender probiotika på fast basis, dvs. hver dag. Som et godt råd skal man skifte mellem mærkerne (dog skal man udvælge produktet nøje), f.eks. efter 3-4 måneder med et produkt. Det skyldes at de forskellige mælkesyreprodukter har et forskelligt indhold. Jeg har selv anvendt Probiotic Barrier 8 fra NDS, Solaray, ovennævne fra UDO’s choice og d.d. køber jeg Symbioflor+ som har fået rigtige gode anmeldelser.

    1. cj@performancegym.dk

      Hej,
      Rent forskningsmæssigt findes der ikke nogen gode studier på variation af probiotika, men jeg kan sagtens følge din tilgang. Og til tider også fan af den, hvis, og kun hvis, man får de rigtige tilskud. I den rigtige kvalitet, rigtige mængde og rigtige art.

  3. Maiken

    Og hvad nu, hvis jeg gerne vil lave min egen lactosefri yogurt? Hvilke strains bør jeg vælge til det – hvad er det bedste til en irriteret tyktarm, som nogen gang bryder ud i lidt inflammation med blod (colitis ulcerosa)?

    1. cj@performancegym.dk

      Det ville være glimrende. Jeg ville satse på så mange forskellige strains som mulig. Dertil ville jeg tilføje enzymer, og omega3 for at sænke inflammationen. Dertil sikre at dit Vitamin D niveua altid er godt (80-110)

  4. Simon

    Hej Casper. Hvordan ser du på anvendelsen af probiotika i forbindelse med rejser, hvor der ikke er adgang til at opbevare probiotika på køl? Alternativt til Udos choice overvejer jeg at medbringe puoris SB3 eftersom dette ikke skal være på køl.

Skriv et svar